Her vil du få mulighet til å stille spørsmål. En Imam fra Madani Masjid vil svare på spørsmålet ditt.


Svare vil bli besvart under.

  Assalamoalikum, Jeg vil spørre om studielån. Den slettes hvis man dør, men staten har ingenting i pant når du får lån. Skal man eller skal man ikke trekke studielån beløpet fra Zakah før man betaler Zakah. Usman K.


  الجواب حامدا ومصليا ومسلما ومنه الصدق والصواب
  Når det gjelder studielån, så kan man trekke kun forfallende regning fra zakah og ikke helheten av studielån.

  Allah vet best

  Imam Madani

  AOA, jeg har et spørmål om gull. Vi må beregne zakah på gull dvs pakistansk og norsk gull evt annet. selv om det er forskjellige karat fra 9-24 karat. Tross alt gull er gull, Stemmer det? Det var noen som sa til meg, nei tror ikke vi regner med norsk gull. Bekjente jeg har forhørt meg meg har fasktisk ikke tenkt over dette. Mvh søster T.


  الجواب حامدا ومصليا ومسلما ومنه الصدق والصواب

  Wa alaykum assalam.

  Du kan ta med pakistansk og norsk gull til gullsmed (butikken) og der vil du få prisen på begge, og du vil få vite om hvilken karat det er. Så legger du den prisen grunn, når du skal beregne zakah på det.

  Imam Madani

  Salam, er det zakah på privat bil eller drosje?


  Wa alaykum assalam

  Det er ikke zakah på privat bil, selv om det er mange biler til privat bruk. Og det samme gjelder for drosje, men inntekten som kommer fra drosjenæringen vil gå inn i felles verdier når man skal beregne zakah 1 gang i året. Men hvis noen kjøper en bil, hus eller noe for å selge den videre og tjene penger på det. Så må vedkommende betale zakah (dvs. 2,5 %) på markedsprisen på handelsvaren.

  Wasalam

  Imam Madani

  Salam, hva er riktig??
  Å kunne følge mekkatider ihht fatwaen som IRN har lagt ut, eller ikke følge.
  Hvem står bak denne fatwaen?


  الجواب حامدا ومصليا ومسلما ومنه الصدق والصواب
  Wa alaykum assalam

  Det er mange som blir forvirret anngående Makkahtider. Makkahtider er for de som bor i nord Norge. Å si at til og med de som bor Oslo kan faste etter Makkahtidene er IKKE riktig.

  Hvis det er en person som mener å ikke kunne faste på grunn av helsemessige eller andre årsaker så kan vedkommende faste om vinteren. Denne muligheten er det endel fuqaha som gir. Men at en skal starte fasten sin med Makkahtider i Oslo og omegn er ikke riktig og deres faste vil være ugyldig.

  De som snakker mest om Makkahtidene er unge folk som er sterke, mens syke og gamle har fastet mange år i Norge med lokaletider uten at noen av dem har dødd. Kan en legge hånda på hjerte og være full ærlig med seg selv. kan dette med å følge Makakhtidene forsvares hos Allah på dommedagen?

  Jeg synes at det er veldig rart at man snakker veldig høyt om å starte dagen med å faste med Makkahtider, men de samme personene vil ikke starte månden Ramadan med Makkah, Hvorfor???

  Imam Madani

  Salam

  Etter suhur så ba jeg fajr og deretter sov jeg. Mens jeg sov så fikk jeg våt-drøm, er fasten min borte?


  الجواب حامدا ومصليا ومسلما ومنه الصدق والصواب

  Wa alaykum assalam

  Hvis en får våt-drøm (ih’tilam) i søvnen så er det bare å ta ghusl og forsette fasten. Våtdrøm bryter ikke fasten.

  Imam Madani

  Salam

  Kan en bruke øredråper under fasten? Vil den bryte fasten?


  الجواب حامدا ومصليا ومسلما ومنه الصدق والصواب

  Wa alaykum assalam

  Bruken av øredråper under fasten er ikke tillatt, siden øredråper som settes i øre bryter fasten.

  Imam Madani